Met meer dan 10 jaar ervaring in de opmaak van EPC’s garandeert A+ Energie u een snelle afhandeling van uw energieprestatiecertificaat.

epc energieprestatiecertificaat regio genk

Sinds 1 november 2008 moet de eigenaar bij de verkoop van een wooneenheid beschikken over een geldig energieprestatiecertificaat. Vanaf 1 januari 2009 is de verplichte aanwezigheid van een geldig EPC ook van toepassing op eigenaars die een wooneenheid verhuren.

Niet-residentiële gebouwen met vloeroppervlakte < 500m² moeten sinds 1 januari 2020 beschikken over een EPC bij verkoop of verhuur.

Vanaf 1 januari 2022 moeten alle gebouwen bestaande uit minstens 2 wooneenheden beschikken over een EPC gemene delen.

Het EPC vermeldt via een kengetal op een kleurenschaal en een energielabel hoe energiezuinig uw residentiële of niet-residentiële eenheid is. Het kengetal van het energieprestatiecertificaat geeft het energieverbruik per m² woonoppervlak per jaar weer.

Daarnaast bevat het EPC aanbevelingen om de energieprestatie van uw eenheid te verbeteren.

Het energieprestatiecertificaat is 10 jaar geldig.

Documenten tijdens EPC keuring

Het is aangewezen om een aantal documenten voor te leggen tijdens de EPC keuring. Hoe meer informatie de energiedeskundige heeft, hoe nauwkeuriger het energieprestatiecertificaat opgesteld kan worden.

Hierbij denken we aan de volgende documenten:

  • Een EPB-aangifte
  • Een vroeger afgeleverd geldig EPC
  • Een lastenboek, werfverslagen of een postinterventiedossier
  • Goedgekeurde subsidieaanvragen ingediend bij de Vlaamse overheid of de netbeheerder
  • Facturen van aannemers en bouwmaterialen
  • Plannen opgemaakt door een architect
  • Technische documentatie van de verwarmingsinstallatie of de sanitaire warmwaterinstallatie

Verloop EPC keuring

Na afspraak komt energiedeskundige Koen Weeghmans van A+ Energie ter plaatse om de huidige toestand van de wooneenheid vast te stellen. Hierbij worden het dak, de muren, de gebruikte isolatie, de ramen, de beglazing, de verwarmingsinstallatie en de sanitaire warmwaterinstallatie geïnspecteerd.

Tijdens deze inspectie volgt de energiedeskundige een inspectieprotocol dat opgelegd is door het Vlaams Energieagentschap (VEA). De EPC keuring duurt gemiddeld ongeveer 1 uur.

De energiedeskundige zelf mag geen destructief onderzoek uitvoeren tijdens een EPC keuring.

A+ Energie levert het officieel ondertekende energieprestatiecertificaat enkele dagen na de EPC keuring af aan de aanvrager.

Vragen of graag een afspraak maken voor een EPC keuring?